Хасково

Общината съфинансира ремонта на психодиспансера с 200 бона

Сесия200 000 лв. да е съфинансирането от общината на ремонта на Центъра за психично здраве в кв. Болярово по „Красива България“ решиха на днешната извънредна сесия хасковските общински съветници.

Срокът за подаването на проектните предложения е до 18 януари и за това се наложи свикването на извънредна сесия.

Докладната е на кмета Добри Беливанов. В нейните мотиви е записано, че хасковският психодиспансер обслужва пациенти от цялата област. Целта на проекта е да се подобрят услугите за психично болните пациенти и да се осигурят адекватни грижи за тях, чрез обновяване на инфраструктурата. Отделно ще бъдат подпомогнати регистрирани безработни чрез професионалното им обучение по специалности в областта на архитектурата и строителството, здравеопазването и социалните услуги.

Предвижда се подмяна на дървената дограма с ПВЦ и стъклопакет, ще се ремонтират изцяло санитарните възли по етажите като ще се подмени старото санитарно оборудване с ново. Дървените врати ще се подменят с алуминиева. За да се спазят изискванията за пожарна безопасност ще се демонтира дървената ламперия в коридорите и ще се монтира пожаро-известяваща система. С цел по-лесно поддържане и функционалност по стените се предвижда антибактериална облицовка. Ще се ремонтира съществуващата водопроводна и канализационна инсталация. Предвидена е система за видеонаблюдение.

Съветникът от Коалиция „За Хасково“ Георги Пеев поздрави от трибуната вносителя на докладната и заяви, че това е първата голяма инвестиция, която новата власт прави в Хасково. „Всеки един от нас е потенциален пациент на Центъра за психично здраве“, допълни Пеев.

Докладната бе приета единодушно с 37 гласа „за“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button