Хасково

Обявиха частично бедствено положение в Хасково, затвориха „Капитан Андреево“

НаводнениеЧастично бедствено положение е обявено за община Хасково, съобщават от пресслужбата на кметството.
Заповедта на кмета Добри Беливанов е заради залетите от обилните дъждове и снеговалежи села Динево, Стойково и Родопи.

В заповедта от тази сутрин е записано, че е необходимо да се вземат мерки за защита на населението там.

Организацията се извършва от заместник-кмета Евгени Консулов, секретаря Димитрова и кметовете на селата. Полицията трябва да оказва пълно съдействие при спасяването на населението.

Частичното бедствено положение е за срок от 3 дни. Заповедта е изпратена до министъра на вътрешните работи и областния управител.

Haskovo.info припомня, че до наводненията се стигна след падналите обилни валежи от над 80 литра на квадратен метър в региона. Река Харманлийска преля в района на трите хасковски села. В Динево бяха залети 32 къщи и детската градина, като към обяд залетите са само две. Водата, която е била до 40 см., се оттегля, като няма пострадали хора. Пътят към Динево, Стойково и Родопи все още е залят с вода. Под вода е и Е-80. Пътят за Любеново е прекъснат заради разлив на реката. Затворен за движение е пътят Малево-Корен, както и този за Брягово.

ГКПП „Капитан Андреево“ е затворен заради наводнение, като автомобилите се пренасочват към Лесово.

Въпреки предупреждението на общината да не се паркират автомобили по централните булеварди и улици на града, такива днес има и пречат на почистването от сняг. Служителите отдел КОРЗ вече са по улиците и ще санкционират неправилно паркиралите автомобили за да могат да бъдат почистени улиците, предупреждават от кметството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
сандокан
сандокан
17.01.2016 13:29 13:29

В това село Любеново още ли има жители Аз отдавна съм го отписъл

ДИЯНА КРИВОГЛЕДАТА
ДИЯНА КРИВОГЛЕДАТА
17.01.2016 14:12 14:12

КМЕТА Е НА ЕКСК*РЗИЯ В ЧУЖБИНА

СВИДЕТЕЛ-ОЧЕВИДЕЦ
СВИДЕТЕЛ-ОЧЕВИДЕЦ
17.01.2016 14:35 14:35

Къде са парите,които др.Златко Марчев получи и трябваше да почисти коритата в Хасковска община.Колко милиона бяха?Някой ще потърси ли отговорност за пълното безхаберие,което беше обзело цялата община преди години?

Анонимен
Анонимен
17.01.2016 15:32 15:32

От ден на ден по добре,от година на година по зле,Това е всяка година,от времето на „демокрацията“…

титко черноколев
титко черноколев
17.01.2016 21:34 21:34

Абе тоа Злако Марчев ама той прилича на КОЛЕДЕН ШОПАР бе Тоя момък що не са вземе в ръце идват гладни години някой може да го шопардиса за луканки

Back to top button