Хасково

Болни бият километри за хранителните помощи на БЧК в Хасково

ПомощиОт днес в Хасково стартира раздаването на хранителните помощи за социално слаби.

ПомощиКакто Haskovo.info писа, пунктовете на БЧК са само два – кв. „Орфей“,  ул. „Пловдивска“ 3,  Автошколата и кв. „Република“, ул. „Единство“ 1, Здравен център.

В пункта на Автошколата има записани 890 човека, които до 29 януари трябва да си получат помощта. Сред тях има хора от далечни квартали на града. Такъв е случаят с Осман Осман, който е с болно сърце и други заболявания и пристигна от кв. „Хисаря“. Мъжът сподели пред Haskovo.info, че не го тормози толкова разстоянието, защото е с кола, колкото ниската пенсия по болест – 138 лв. „Това е срамота и позор. Работил съм като фелдшер в селата Брягово, Стойково и Сираково. Всяка година съм кръводарявал. Разболях се и сега получавам тази мизерна пенсия“, оплака се мъжът.

ПомощиДруги хора като Осман обаче нямат възможност да ползват транспорт и кръстосват града пеша за да получат помощите.

Председателят на областния съвет на БЧК Минка Мечеринкова призна пред Haskovo.info, че пунктовете наистина са недостатъчна. Тя сподели, че те са били малко и когато са били 5. Сега обаче организацията нямала възможност да ползва други помещения. Сред причините са финансови, както и фактът, че за да се превърне в пункт едно помещение трябва да отговаря на изисквания.

Мечеринкова уточни, че раздаването на помощите в Хасково и областта върви нормално. Пунктовете в областния град са отворени от 9:30 до 14 часа всеки работен ден, като днес в Автошколата преминаха около 70 човека.

През първия транш се раздават: 5 кг. брашно, 3 кг. спагети, две кутии компот консерва, 1 кг. конфитюр, 3 кг. леща.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
сашко
сашко
18.01.2016 15:25 15:25

а защо няма сладолед

Е.ЮСЕИН
Е.ЮСЕИН
25.01.2016 17:12 17:12

АЗ АКО БЯХ ЩЯХ ДА ГИ РАЗДАВАМ В МИНЕРАЛНИ БАНИ ТА КАТО ИДАТ ТЕЗИ ИЗНЕМОГВАЩИ СТАРЦИ ДА СЕ И ИЗКЪПЯТ …….СРАМОТА ИМА ЕДНА ПОГВОРКА–-ХУБАВА РАБОТА АМА Б,,,,,,,,КА

Back to top button