Хасково

Раздават дърва на наводнените в Динево, 23 глоби за паркиране в хасковския сняг

ИлюстрацияОбщина Хасково ще предостави дърва за огрев на пострадалите от наводнението в село Динево, съобщиха от пресслужбата на кметството.

Със заповед на кмета Добри Беливанов дървата годни за употреба ще бъдат разпределени пропорционално на засегнатите домакинства. Дървата са конфискувани при незаконна сеч и са отнети в полза на държавата.

Общинското предприятие „Екопрогрес“ ще нареже дървата в размер, който позволява използването им в битови печки за отопление а така също ще ги извози до селото.

Haskovo.info припомня, че в неделя в Динево преля реката и заля 38 къщи.

Днес комисии ще оценяват щетите по къщите и инфраструктурата в селото. В селото ще отиде и камион, който ще изнася наводнената покъщнина.

23 собственици на автомобили са санкционирани заради неправилно паркиране по централни улици и булеварди в неделя, допълват от кметството.

Общината в събота заради прогнозите за снеговалеж предупреди собствениците на автомобили да не паркират по централни улици и булеварди защото спрелите автомобили стесняват улицата и става невъзможно почистването от сняг. Това е причината и някои по-малки улици да не бъдат добре почистени от снегорините.  Глобите са наложени от служба КОРЗ и са за автомобили, спрели след знак „Забранено спирането“.

Санкциите с фиш са за по 30 лв., ако бъдат платени в 7-дневен срок се заплащат 15 лв. Част от санкционираните вече са платили глобата.

Най-много санкционирани има по бул. „Съединение“, бул. „Васил Левски“, бул. „България“, ул. „Георги Кирков“, ул. „Св. св. Кирил и Методи“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Димо
Димо
19.01.2016 16:38 16:38

Лицемерие! Кога или държава, или община ще вземат окончателни мерки веднъж завинаги да се попречи на наводненията в Динево! Омръзна ни вече! Поне 10 наводнения помня!

Back to top button