Регион

Димитровград ще съди „Активни потребители“ за манипулация с качеството на водата

ИлюстрацияОбщина Димитровград се консултира с юристи, за да заведе дело срещу неправителствената организация „Активни потребители“, обяви на пресконференция кметът Иво Димов.

Причината е изнесената от организацията информация, че Димитровград е сред трите града с най-замърсена вода в България. Обвиненията са, че във водата има завишаване на нитратите и е-коли, тоест е смесена с фекални води. Пробите са взети през август миналата година от улична чешма в центъра на града.

Димов постави под съмнение качеството на взетата проба и запита коя лицензирана лаборатория я е изследвала. Той заяви, че качеството на питейната вода в Димитровград се изследва регулярно от РЗИ-Хасково и ВиК-Димитровград в лицензирани лаборатории. Градоначалникът показа и протоколи от последни изследвания, които показват, че водата в града отговаря на всички стандарти.

Гарантирам с двете си ръце, че димитровградчани пият вода, отговаряща на Българския държавен стандарт, заяви кметът.

В пресконференцията участва и управителят на ВиК-Димитровград инж. Петко Ангелов, който обясни, че в питейната вода нитратите са в норма, а е изключено тя да се смеси по някакъв начин с канализацията. Той постави под съмнение начина на взимане на пробата, защото има ред изисквания. Дори и в крайна сметка да се окаже, че пробата съдържа фекалии е възможно това да се дължи на замърсени съдове, в които е взета пробата.

Кметът каза, че е разочарован и обиден от изнесената информация от „Активни потребители“ и ги нарече „Активни манипулатори“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button