Хасково

Отмениха частичното бедствено положение, чистят коритото на реката

Наводнение, архивЧастичното бедствено положение за селата Динево, Любеново и Родопи е отменено със заповед на хасковския кмет Добри Беливанов, съобщават от пресслужбата на общината.

Заповедта е издадена след заседание на щаба за защита при бедствия.

Haskovo.info припомня, че тридневното бедствено положение бе обявено в неделя след обилните валежи и преливането на река Харманлийска, която заля 38 къщи в Динево и наводни пътища.

От общината уточняват, че пътят към с. Родопи е частично ремонтиран и укрепен. Затворено за движение е лявото платно на пътя за Любеново, за което има поставена необходимата сигнализация.

Нивото на реката е спаднало, положението се нормализира, а общината организира разчистването на коритото от донесените от реката дървета.

Вчера комисии започнаха да описват щетите в засегнатите села и по инфраструктурата, а хората с наводнени къщи ще получат дърва за огрев от общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
21.01.2016 11:49 11:49

БЛАГОДАРЯ,ЗА 4ОВЕ6КОТО ОТНО6ЕНИЕ НА СЕКРЕТАРЯ БИЛЯНА ДИМИТРОВА

Back to top button