Хасково

42 000 коли в Хасково, 5% отстъпка за данък МПС до 30 април

ИлюстрацияОт днес може да бъде плащан данък МПС, съобщават от общинската данъчна дирекция.

В общината има регистрирани над 42 000 леки, лекотоварни и товарни МПС, ремаркета, мотоциклети и мотопеди. Тази година има намаление на дължимите суми за леки автомобили и мотоциклети, припомнят от кметството.

Гражданите вече могат да заплатят и дължимите данък сгради и такса битови отпадъци, сумите са идентични с тези от 2015 г.
Ако налогът бъде платен в пълен размер до 30 април се ползва 5 % отстъпка. Има възможност за плащане на четири равни вноски.

Собствениците на недвижими имоти ще получат писмено уведомление за дължимите суми, но могат да ги платят и преди получаването на известията.

На януарската сесия ще бъде гласувана и 5% отстъпка на физически и юридически лица, предплатили годишния размер на такса смет до 30 април.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
питам аз и отговор не ща
питам аз и отговор не ща
22.01.2016 9:27 9:27

данъците ОК намаляте ги, но тия 5% няма да ми оправят ходовата част на колата, ДОКОГА Хасковлии ще карат луноходи с тия кратери по главните булеварди, за кварталните калдъръмени улички да не питам. Излагате се! А ние плащаме хем данак хем ремонти после.

Back to top button