Хасково

Майки с кампания за закупуването на апаратура за микропедиатрия

ПразникХасковски майки стартираха кампания за набирането на средства за закупуването на апаратура за Неонатологично отделение в областната болница.

ПразникИнициативата бе обявена тази вечер по време на тържеството по случая третия рожден ден на клуб „Мама“ с ръководител педиатърът д-р Лиляна Михайлова при читалище „Пейо Яворов – 1982“.

На първо време дамите стартират акцията си със събирането на пластмасови капачки. Засега те са се насочили към закупуването на монитор и перфузор за отделението, в което се грижат Празникза недоносените деца. В клуба членуват около 60 майки.

В началото на днешния празник приветствие отправи секретарят на читалището Росица Димова и акушерката при АГО Аничка Бойчинова, която заедно с най-младата майка – Таня Русева, пресъздадоха обичай за Бабинден.

Своя книга представи д-р Марио Янакиев, а тържеството завърши с кръшни хора на групата „Любители на фолклора“, повечето дами от която членуват и в клуб „Мама“.

 

Празник  Празник 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button