Хасково

Хасковски танцьори напреднаха в новия стил хип-троп

СеминарТанцьорите от хасковския балет „Рона“ напреднаха днес в разучаването на новия стил хип-троп.

СеминарТова стана в рамките на първия танцов семинар за жанра, който съчетава хип-хоп техники с българския фолклор. Той се проведе в балетната зала в читалище „Заря“.

Преподавател пък е най-добрият в стила – Драгомир Йорданов, който имаше две занимания днес с талантливите танцьори Семинарна хореографа Милена Налбантова.

Драго е носител на първа награда в Топ 5 на най-добрите солисти от Международния танцов фестивал „Вълшебен свят 2015“ в Хасково. Той е носител на първа награда и приз за „Новаторство“ на конкурса за солов танц „Махмуд Есамбаев“ в Чечня. Йорданов е хореограф и режисьор, завършил АМТИИ-Пловдив.

Налбантова превръща в традиция организирането на зимни танцови семинари в Хасково. С тях се цели повишаване подготовката на балетистите и поставянето на нови и интересни танци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button