Хасково

Хасковски гимназистки блеснаха в международен дебат за военните престъпления

ЕзиковаОтборът на хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“ се завърна от успешно участие в международното състезание по дебати на английски език, организиран от община Хага, Холандия и съвместно с юридическия център в Ню Йорк.

ЕзиковаЗаради отличното си представяне по състезания през годините досега, Езиковата е поканена да представя България тази година. В едноседмичното състезание участваха 16 тима от 12 държави. Нашите бяха разделени в ролите на прокурори и защитници по казус с престъпления срещу човечеството и военни престъпления. Хасковлии пък бяха оценявани от съдии от международния съд в Хага.

ЕзиковаЗа това състезание хасковлии се подготвяха два месеца, като се представиха много силно и демонстрираха познания на конкретните закони.

В отбора на Езиковата са Евгения Костова – 12 клас и 11-класничките Елена Делчева, Никол Добрева, Кристина Димитрова, Деница Ченголова, Кинстантина Костова, Петя Младенова, Михаела Димитрова. С тях бяха помощник-директорът Гергана Гочева и преподавателят по английски Маргарита Добрева.

Заради убедителното си представяне хасковският отбор се очаква да получи покана за участие в състезанието през 2018 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гост
Гост
28.01.2016 14:59 14:59

Браво на умните ни деца!

Back to top button