Хасково

И 12-годишни са жертви на домашно насилие в Хасково

СрещаСлучаи на домашно насилие над деца между 12 и 14-годишна възраст има регистрирани в ромската общност в Хасково, стана ясно на провелия се форум „Домашното насилие не е домашен проблем“ в областния град.

Ренета Венева от Фондация „Национален Алианс за работа с доброволци“ и Диана Андреева от Фондация „Стефан Нойков“ обясниха, че сред причините за домашното насилие в ромската общност е капсулацията, ранните бракове, липсата на Срещадостатъчно информация и образование. По принцип жертвите на домашно насилие мълчат, а в случая и не знаят към кого да се обърнат за помощ. Малтретирането и обидите са ежедневие, което се приема за нормално. Според учителите на деца от ромски произход за последните насилието не е проблем и те са с висок праг на търпимост.

Сред основните причини за тази ситуация е фактът, че институциите не си взаимодействат и така не са достатъчно ефективни.

Сред набелязаните цели са среща на учителите в общината и набелязване на конкретни мерки за справянето с проблема.

Форумът се организира с подкрепата на Европа Директно-Хасково в изпълнение на инициативата „Дом без насилие“, която е за 10 общини, сред които е и Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
рожко
рожко
28.01.2016 20:31 20:31

Тия двете КАКИ открили топлата вмода –при ромите имало насилие –че то си е им в кръвта Набелязали Мерки празна работа Важното е че си получават заплатите и сигурно са доста тлъсти

Back to top button