Хасково

Оставиха в ареста шофьора на цистерната с 5 млн. цигари

МяркаХасковският окръжен съд остави тази вечер в ареста 39-годишният Петър Хубенов от с. Караджово, община Садово.

Искането за „задържане под стража“ бе на окръжна прокуратура Хасково по обвинение за контрабанда на акцизни стоки без бандерол в изключително големи размери.

Haskovo.info припомня, че Хубенов бе задържан на 26 януари на ГКПП „Капитан Петко войвода“, когато в тайник в шофираната от него цистерна бяха открити 5 млн. контрабандни цигари на стойност 1 907 000 лв.

От прокуратурата заявиха, че вчера по отношение на Хубенов е образувано и друго дело. То се отнася за притежаваните от него две ловни пушки. До тази вечер обвиняемият не знаеше за второто дело, но заяви пред съда, че е ловец, а пушките са законно притежавани.

Адвокатът на Хубенов поиска по-леката мярка „домашен арест“, защото той не е знаел какво превозва, а има съпруга и две малки деца, за които да се грижи. Съдът възприе доводите на прокуратурата, че обвиняемият може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Решението на съда може да бъде протестирано или обжалвано пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button