Хасково

Реставрират бюста на Берковски в Хасково, пострадал в предизборната кампания

ПаметникПредстои реставрация на бюста на Петър Берковски – председател на Хасковския революционен комитет и кмет на Хасково след Освобождението, съобщиха от пресслужбата на общината.

Повредено е част от покритието на паметника, който се намира до Туристическия информационен център в областния град. Реставраторът Владимир Димитров ще вземе проби от бюста, който трябва да бъде демонтиран за да се реставрира.

От кметството предполагат, че паметникът е повреден през лятото, когато при старта на предизборната си кампания за кмет Иван Господинов от ДЕОС организира акция по неговото почистване. Най-вероятно използваният при акцията препарат не е бил подходящ за тази цел.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Янко Митев
Янко Митев
01.02.2016 21:21 21:21

Вярно казват от кметството цялата тая история е дело на тия от тая фалшива партия с 5 или 6 проследователи Сега ив Господинов да плати целия масраф Това е заплаха за нац сигурност

Анонимен
Анонимен
02.02.2016 6:40 6:40

Господин (другарю) Митев, явно не сте запознат с резултатите от местните избори.Тази млада партия с младежки представители има повече гласове от утвърдени имена в политиката, като Атака, Екогласност, Зелена партия и много други. Това е лесно да се провери. Ако не го знаете, не правете такива комични изказвания!

Back to top button