Хасково

Хасковските болници скочиха на здравната карта, плашат и със съд

СрещаШефовете на болниците в Хасковска област се обединиха около мнението, че здравната карта, в частта й за нашия регион, е изготвена без всякаква логика. Това стана на среща с областния управител Станислав Дечев и началника на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова.

СрещаСпоред болничните шефове завишаването на някои легла и намаляването на други не е съобразено с изготвената по-рано областна здравна карта и не е базирано на натурални показатели.

Като фрапиращ пример бе посочено намаляването на хирургичните легла в областта от 98 на 58. Управителят на харманлийската болница д-р Дора Чанкова заяви, че ако й намалят леглата в хирургия от 10 на 5 това ще означава да настанява по двама и трима пациенти в едно легло. В същото време отделението има трима хирурзи, които извършват по 700 операции годишно.

СрещаПри белодробните също има необяснимо намаляване на леглата от 98 на 86, а при очните то е от 24 на 11.

Д-р Ясен Янев разкритикува остро здравния министър д-р Петър Москов и дори заплаши със съд ако картата влезе в сила в този си вид.

Д-р Димитрова уточни, че тази среща е предварителна и предхожда предстоящата с представители от министерството. Шефката на РЗИ допълни, че Инвазивна кардиология и Онкото в Хасково няма да бъдат закривани.

В крайна сметка болничните шефове се разбраха до края на седмицата да изготвят становище, което на практика ще е възражение на проекта за здравна карта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гост
Гост
16.02.2016 9:38 9:38

Станчо тъпото какво разправя … този амбриаж?

Back to top button