Регион

Арестуваха трима сирийци от „Ислямска държава“

ИлюстрацияТрима сирийци са задържани за опит да се присъединят към „Ислямска държава“, съобщават от МВР.

Спецоперацията по задържането им е проведена на 9 февруари. Те са хванати при опит да преминат нелегално на турска територия, недалеч от ГКПП „Капитан Андреево“.

По първоначални данни, на 6 февруари чужденците – с предоставен от Германия статут на бежанци, са преминали гръцко-българската граница, пристигнали в София и се настанили в хотел. Ден по-късно отпътували за Свиленград.

На 12 февруари свиленградският съд ги е осъдил на по 6 месеца лишаване от свобода условно и 200 лв. глоба. В хода на проведените оперативни действия е установена  принадлежността на тримата сирийски граждани към ИДИЛ, както и намерението им да се присъединят към терористичната групировка. Според събраните досега данни сирийците са тръгнали от Германия. В началото на годината те пристигнали в Гърция, откъдето опитали да преминат на турска територия, но не били допуснати.

Днес Специализираната прокуратура е внесла в Специализирания наказателен съд искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на трима сирийци. Повдигнати са им обвинения за това, че са влезли през границата на страната ни от Гърция, с цел да участват в престъпление, включително и против чужда държава.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на тримата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Очаква се определението на Специализирания наказателен съд за налагане на „задържане под стража“ за всеки от тях.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button