Хасково

Млади художници с награди от национален конкурс в Казанлък

Илюстрация10-годишната Преслава Дамянова от школа „Колорит“ в Хасково с ръководител   Веселина Делчева заслужи специалната награда на областния управител на Стара Загора Георги Ранов – патрон на Националния конкурс за детска рисунка „Наследници на Дечко Узунов“.

Организатор е Националната гимназия за пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“ в Казанлък.

Мотото на тазгодишния конкурс бе „Мигове“. Журито прегледа над 800 рисунки от цялата страна. Във втора възрастова група на първо място е класиран Ростислав Колев, на 11 г., от Арт – клуб „Креатив“ в Любимец с ръководител Мария Колева. Сред наградените са още две деца от „Колорит“: Станислав Иванов – 12 г., и Сияна Гочева – 8 г.

Отличените творби ще бъдат подредени във фоайето на Художествената гимназия. Награждаването ще се състои на 22 февруари, рождената дата на големия български художник.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button