Регион

Новата магистрала остава затворена заради спешни ремонти

ИлюстрацияАвтомагистрала „Марица“ ще остане затворена още два дни заради ремонтни работи, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Първоначално „Марица“ от връзката й с „Тракия“ до пътен възел „Димитровград“ трябваше да остане затворена за два дни до 20 часа в четвъртък. Сега срокът е удължен до 12 часа в събота. Като причина е посочено калибриране на дилатационите фуги и лагери на моста над река Марица при 24-ти километър. Това е стандартна процедура, която се прави при нови големи съоръжения, на които фугите и лагерите са монтирани през лятото и през зимните месеци е имало значителна разлика в температурите, уточняват от АПИ.

От Агенцията уточняват, че времето ще бъде използвано и за отстраняването на други гаранционни работи по участъка. Екипи на изпълнителя на лот 1 на „Марица“ ще извършат и необходимите дейности по отводняване на насипа в близост до река Банска и изграждането на допълнителен дренаж. От преовлажняване на основата на насипа в участък с голям водосбор и голям надлъжен наклон по посока на моста на р. Банска е установено голямо преовлажняване на насипа. Това трябва да се премахне, за да се гарантира дълготрайната му стабилност. Това ще бъде постигнато чрез изграждането на допълнително отводняване от изпълнителя на лот 1 и за негова сметка.

Спешният ремонт идва три месеца след официалното откриване на новия магистрален участък, който глътна над 150 млн. лв.

До отварянето на магистралата шофьорите трябва да използват първокласния път I-8 Пловдив – Хасково и път I-5 Хасково – пътен възел „Димитровград“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.02.2016 16:32 16:32

И след ремонта, пак ремонт!
Ако всичко построено от ГЕРБ започне да се разпада с подобно темпо, то в скоро време целият бюджет няма да стига само за ремонт на построеното от тях!

БУЛДОЗЕР
БУЛДОЗЕР
18.02.2016 16:45 16:45

ТЯ НЕ Е СТРОЕНА ОТ ГЕРБ А ОТ КОНСОЦИУМ,, МАРИЦА ХА Х*Й ДЕ,, И ТЯХНИТЕ ПОДИСПЪЛНИТЕЛИ ОЛИГАРСИ КАТО АБ АД И ДРУГИ МОШЕННИЦИ

Василев
Василев
18.02.2016 18:51 18:51

Вярно ли е ,че този участък е построен от фирмата на президента?

Hshsgsg
Hshsgsg
18.02.2016 20:49 20:49

vqrno e

Back to top button