Хасково

След сигнали до Haskovo.info за шумни сватби кметът спира разрешителните

Снимка: интернетВече няма да се издават разрешителни за провеждането на ромските сватби и годежи на открито в Хасково. Това заяви пред Haskovo.info кметът Добри Беливанов. Отговорът беше след поредния сигнал за шумна сватба, който беше получен в редакция на Haskovo.info през почивните дни.

Хроничният проблем с шумните ромски сватби тормози най-много хасковлии в кв. „Орфей“ и бул. „Васил Левски“, откъдето редовно се получават сигнали. В последния хасковлийка се жалва от петъчна сватба с „маанета и бъркаща в мозъка музика“, идващи от насъбралите се празнуващи пред блока на бул. „Васил Левски“ 26. „Нищо не можеш да направиш, нито да се скриеш някъде“, пише жената.

„Не са изминали и три месеца, откакто избрахме г-н Беливанов за кмет и му повярвахме, когато ни уверяваше, че ще прекрати психическия тормоз върху нас от силната музика и циганските сватби, от които няма спасение дори и при плътно затворени прозорци! Г-н Беливанов, кой ще ни върне тишината и правото на спокойствие в собствените ни домове?“, завършва читателският сигнал.

Потърсен за коментар Добри Беливанов заяви пред Haskovo.info, че досега е издал две разрешителни за провеждането на сватба и годеж. Те били за час – час и половина, но продължили повече. „Вече няма да им издавам разрешителни. Да ходят и да празнуват в стола на гимназията по автотранспорт„, закани се кметът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
rex
rex
22.02.2016 22:53 22:53

А защо никой не каже-Браво на кмета? А ?? Щото няма какво да кажете срещу този толкова точен и коректен кмет. В начлото на мандата не им издаваше разрешителни обаче гракнаха че им нарушава правата, е даде им за половин чад разрешително да си изведат и те като блъгарите булката…изведоха си я… и останаха там на полянката емжду блоковете. Явно е че на тях не може да се разчита да се дисциплинират. Е така се прави кхмете показа им как се работи а сега да си се оправят с полицията сами без разрешително да видим дали няма да играят палките

Pasa
Pasa
22.02.2016 23:14 23:14

Ko znci nyama da igyayat nyama prat svatba

Mariq
Mariq
23.02.2016 8:57 8:57

Аз Ви поздравявам. Сега е добре да сложите часово ограничение на ремонтната дейност в блоковете за по-големите ремонти. Не само от 14.00 до 16.00

Тошо
Тошо
23.02.2016 9:03 9:03

Ама много лъжите бе info. Никакви сигнали няма подавани до вас, дори този последният беотразен в конк*рентния ви сайт Haskovo.net, след което онези от общината се раздвижиха. Ако настоявате на своето защо не покажете публикацията със „сигналите“ до вас? Това е лъжа като за бавноразвиващи, вие такива ли сте?

Милена Василева
Милена Василева
23.02.2016 9:09 9:09

Впечатлена съм от бързата реакция на г-н Беливанов, след като подадох сигнала за завърналите се цигански шумни сватби. Искрено се надявам „заканата“ както се казва в информацията на кмета да прекрати издаването на разрешителни, да не си остане само закана, а последователна политика за налагане на ред и правила в град Хасково – и на циганите най-после да им стане ясно, че тези превила важат и за тях и че освен права, имат и задължения, ако искат да са част от обществото ни. Лицемерие е да се говори за нарушаване на права при хора, които системно игнорират задълженията си.

Back to top button