Регион

Лицензират терариум за 16 влечуги в Баните

ТерариумПредстои лицензиране на терариума в Минерални бани, съобщават от РИОСВ-Хасково.

В терариума ще се отглеждат 16 вида влечуги, предоставени от Тракийското херпетологично дружество-Хасково, между които тънкоопашат смок, обикновена боя, жълта анаконда, килимен питон, габонска отровница, гърмящи змии и др.

Експерти от екоинспекцията взеха участие в провелата се Междуведомствена комисия за лицензиране на зоологическа градина „Терариум Минерални бани“. В комисията, назначена със Заповед на Министъра на околната среда и водите взеха участие още представители от МОСВ, БАН, МЗХ, ОДБХ-Хасково, Община Минерални бани и екипът на Терариума – управител, биолог и ветеринарен лекар.

Въз основа на доклад от комисията, Министърът на околната среда и водите следва в едномесечен срок да издаде лиценз, съгласно Наредбата за условията и реда за лицензиране на зоологически градини.

Лицензът ще бъде с конкретни условия и предписания и с първоначална давност 5 г., като основно изискване ще бъде спазването на Наредбата за минималните изисквания и условия за отглеждане на животни в зоологическите градини.
Едва след издаване на лиценз, първият в страната терариум със специално изградена за целта самостоятелна сграда ще отвори врати за жителите и гостите на курортното селище.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
кой не скача е червен
кой не скача е червен
23.02.2016 11:35 11:35

Малко змии си имаме в държавата та и сега анаконди боа и гърмящи –

Back to top button