Регион

360-градусови панорамни изображения представят Мезек и Арда

ИлюстрацияСредновековната крепост край свиленградското село Мезек се сдоби с 360-градусово панорамно изображения, което популяризира иcторическата забележителност в интернет.

Това стана възможно благодарение на инициативата „Сподели България“. Чрез нея отделни местности, селища, градове могат да бъдат разгледани всестранно под ъгъл 360 градуса.

Така със средствата на електронните технологии посетителят се „изкачва“ на Калето, където се издигат останките от крепостта, обявена за народна старина и архитектурно-строителен паметник още през 1927 г.

360-градусово изобразяване приближава любителя на туризма и до красивата долина на река Арда с уникалния завой, които най-голямата родопска река прави в района на Маджарово.

„Сподели България“ си поставя амбициозната задача да изгради национална база данни с висококачествено визуално съдържание – фотографии, панорамни 360° турове, видео клипове, игри. Целта е да представи разнообразните културни, исторически и природни съкровища на България в подходяща интерактивна среда.

С реализацията е ангажиран екип на Национална асоциация „Интерактивна България“, който обединява професионалисти от различни области на знанието.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button