Хасково

Еколози успяха да вдигнат популацията на царския орел и белоглавия лешояд

СрещаС редица инициативи еколозите и специалистите от Българското дружество за защита на птиците успяха да постигнат увеличаване популацията на застрашени видове като царския орел и белоглавия лешояд.

СрещаСтойчо Стойчев от БДЗП съобщи, че от 8 двойки преди години, сега царският орел вече наброява 28 двойки, като 10 от тях са на територията на Хасковска област.

Подобно е положението и при белоглавия лешояд, който от 10 двойки вече е достигнал 75. Намаляват случаите и на Срещапосегателства срещу застрашените видове. Последният е отпреди близо две години, когато ловци застреляха царски орел край Свиленград.

Данните бяха изнесени на Форум за реалното състояние на местните природни ресурси, който се проведе в областна администрация. Той се организира от Алианс за регионално сътрудничество и развитие, Млад репортер, спортен клуб Слънце, областна администрация, РИОСВ и БДЗП.

Днешната образователна дейност бе насочена към младежите, които в бъдеще ще се грижат за опазването на природата, допълни Стойчев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button