Хасково

Шалапатов оглави алтернатива на КДК в Хасково

ПресконференцияОбщинският съветник от ГЕРБ писателят Димитър Шалапатов е председател на новоучреденото Сдружение за култура „Хасково 2015“, което бе представено на пресконференция в областния град.

В управителния съвет са Йордан Нанчев, Недялко Бакалов, Хубен Стефанов, а сред членовете са Тилко Тилев, Златка Михайлова, Петър Василев.

ПресконференцияШалапатов обясни, че учредяването на сдружението е станало спонтанно, а целта е да се вдигне нивото на културния живот в Хасково. За целта ще бъдат канени популярни имена, като Деян Енев, който на 29 февруари от 17 часа ще представи сборника си „Гризли. Нови разкази“ в зала „Хасково“. Книгата ще представят Йордан Нанчев и Деян Янев, председател на комисията по култура в общинския съвет, който също бе на днешната пресконференция.

От сдружението обясниха, че не създават втори синод, ако КДК е първият, но ще бъдат алтернатива на клуба, който акцентирал през годините повече на литературата. Сдружението ще кани в Хасково и художници, актьори, историци. „Ние не искаме да се противопоставяме на КДК, а ще се съревноваваме“, допълни Шалапатов.

Деян Янев каза, че сдружението, както и КДК, могат да кандидатстват за финансиране от общината по изготвен списък с мероприятия. В зависимост от обосновката ще бъдат отпускани средства от общинското ръководство.

На пресконференцията бе и членът на Управителния съвет на КДК поетът д-р Ясен Калайджиев, който препоръча да не се канят само национални автори, а да се стимулират и хасковските творци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

10 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
niki
niki
24.02.2016 15:53 15:53

Няма по-голям боклук от Шалапатов в Хасково!

trakiec
trakiec
25.02.2016 7:07 7:07

Боже,боже, Шалапатов и култура ! Най-големия простак и некадърник!Гербаджии паднахте ми в очите,къде го намерихте тоя- най-големия комунист да се навре в редиците…..боже…

Иван Иванов
Иван Иванов
25.02.2016 5:30 5:30

Не ми говори за това какъв патрЕот е Шалапатов… Нанчевци, Бакаловци, Яневци, Граматиковци, Тилевци… Чак и Вълко Марашев гледам се наредил да чака за яслата…
„Момчета“, абе що не вземете да си отворите направо нещо като един алтернативен старчески дом като тоя на Кенана. Ще го кръстите Дом за стари хора-2. И държавна субсидия ще Ви се отпусне и си канете там, когото си поискате. Даже може да поканите и кмета. Със сигурност ще е от най-младите измежду аудиторията.

Янко Митев
Янко Митев
24.02.2016 20:38 20:38

Тези дето пишат глупости да спрът.Никога не съм заставал до Шалапатов и никога няма да застана.Това Гербаджийско сборище с Бакалковци, Шалапутьовци е много етажи под мене а дали разбирам от колтура … незнам аз се занимавам с театър а …

любител
любител
24.02.2016 20:20 20:20

За Митев и за Цирков съм съгласен – не стават.

любител
любител
24.02.2016 20:19 20:19

Митко Шалапатов е човек и патриот с главно Ш! Прочетете книгата му за нашите селища в Беломорска Тракия и тогава лейте жлъч. Долу ръцете от Шалапатов!

Култура ми Янко
Култура ми Янко
24.02.2016 20:19 20:19

Искат да цоцат от новия бюджет, маскарите… Да, ама не, както казваше Бочаров. Ако кмета не ги спре, народът ще го направи. Не вярвам някой да е съгласен да плаща от джоба си на някакви графомани.

некултура
некултура
24.02.2016 17:18 17:18

Тя културата в Хасково затова е под леда защото такива кретени като шалапатов янко митев и стефан цирков са нейни изразители. Баже пази Хасково от к*ртурата му.

Кики
Кики
24.02.2016 16:00 16:00

Само пезията ли е в графа „Култура“

папата
папата
28.02.2016 21:15 21:15

Много хейтъри, много нещо в туй Хасково бе! Някой се опитва да вложи усилия в областта на културата (по въпроса за нуждата от нея в ъв времена на криза попитайте Чърчил, не че ще го направите де) и се оказва, че един куп хора били наясно какви окаяници са учредителите. Ми направете вие нещо за нас бе, за културата на града ни, напишете нещо дето не е графоманско, влейте младежкия си дух или поне вземете да прочетете една книга…

Back to top button