Хасково

БЧК помогна на над 2800 бежанци за година

ИлюстрацияБЧК в Хасково през изминалата година е подпомогнал 2821 души, настанени в бежанските центрове в Харманли и Пъстрогор.

Навременна помощ са получили и 522 души, преминали нелегално държавната ни граница в района на граничните полицейски участъци  Свиленград и Ново село и изпаднали в тежко състояние.

Тези данни бяха изнесени на днешното годишно събрание на областната червенокръстка организация. Благодаря на БЧК за грижите, каза от трибуната на форума сириецът Рашид, принуден да напусне родината си. Бивш обитател на центъра за бежанци в Харманли, днес  той успешно работи като преводач.

В доклада си председателят на областната структура д-р Венко Балабанов очерта акцентите в едногодишната работа. Членският състав бележи ръст, 355 са вече доброволците, които отделят от свободното си време за утвърждаване на хуманитарните принципи на организацията. Социално-здравна дейност, обучение по първа долекарска помощ,  подготовка на водни спасители, промоция на доброволното и безвъзмездно кръводаряване  са сред приоритетите Червения кръст. Изпълнена с многобройни инициативи е  и   работата на клубовете на Младежкия червен кръст.

Събранието прие стратегия за развитие на областната организация за периода до 2020 г.

И тази година специфична ще бъде работата с лица, търсещи и получили закрила у нас.  Предстоящо е разширяването на дейността на информационния център към областния съвет на БЧК за работа с бежанци, регистрирани на външен адрес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button