Хасково

Комисия „Шалапатов“ ще проверява сделки на предишното общинско управление

СесияСпорове избухнаха на заседанието на хасковския общински съвет около състава на временната комисия за проверка на дейността на общинските предприятия и сделките с общинско имущество, процедурите по ЗОП и даренията на предходното управление.

Създаването на такава комисия е по предложение на съветника от ГЕРБ Димитър Шалапатов, който сам предлага себе си за председател. Като секретар беше посочен Росен Пеянков, а членове – Динко Тенев, Митко Петров и Хакиф Хабил.

Преди гласуването думата взе съветникът от Коалиция „За Хасково“ Георги Пеев, който заяви, че е за сформирането на такава комисия, но е против нейния състав. По неговите думи председателят на комисията и останалите в състава й не са достатъчно компетентни и нямат познания за провеждането на обществени поръчки. Пеев допълни, че не е работа на общинските съветници да анализират подобни сделки, а за целта има съответните държавни институции.

Той предложи председател да бъде Антон Иванов от ГЕРБ, защото като строителен предприемач има нужните познания, секретар – юристът Исмаил Исмаил, а членове: Щерю Янев, Иван Минев и Красен Ангелов. Според Пеев така ще има представителност в комисията на целия общински съвет, а не само на ГЕРБ и коалиционните им партньори.

Антон Иванов, Янев и Ангелов обаче си направиха отвод. Заради това Пеев си оттегли и предложението.

Ангелов предложи периодът, който ще проверява комисията да бъде не от 1 януари 2000 г., защото е прекалено голям и да стане – от 1 януари 2008-а. Това обаче бе отхвърлено.

Шалапатов се ангажира комисията да работи напълно прозрачно и ако се появят съмнения за нередности да сезират компетентните органи.

В крайна сметка с 26 гласа „за“, 5 – „против“ и 5 „въздържал се“ съветниците гласуваха състава на комисията с Шалапатов начело, а нейният обхват да бъде от 1 януари 2000 до 5 ноември 2015 г.

Местният парламент гласува още отчета на бюджета за 2015-а, наемните цени за настаняване в новото ромско блокче в „Орфей“, долните и горни прагове на таксиметровата услуга в Хасково и останалите докладни в дневния ред.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
янко митев
янко митев
26.02.2016 19:46 19:46

Някой ще ме информира ли как човек без мозък, политическа проститутка ще ръководи комисия. До колкото си спомням той е шеф и на комисията по конфликт на интереси. Всички назначения от новата власт ревът за тази комисия.Да сте чули нещо?

Бончев
Бончев
27.02.2016 17:17 17:17

Сега ще вдигат шум за Георги Иванов, а през това време те си правят още по-големи далавери – да ги прикриват… Селски тарикатлъци!

левашка работа
левашка работа
27.02.2016 20:09 20:09

абсолютно левашки и тъпи изпълнения, кой е шалапатов, от какво разбира, какво е направил в живота си, къде е работил, какъв специалист е че ще оглавява и комисия, тъпа държава, тъп град, тъпо управление

Back to top button