Хасково

Съветник обвини общината в манипулация на списък с обекти за финансиране

СесияОбвинения в манипулация на списъка с обектите, които да се финансират с 27 млн. лв. от програмата „Региони в растеж“ в Хасково отправи към кмета Добри Беливанов и общинската администрация съветникът от Коалиция „За Хасково“ Георги Пеев. Това стана в края на днешната сесия на общинския съвет, когато дойде реда за отговори на писмени питания от съветници.

Според Пеев предоставеният от общината списък се разминава с този, изготвен от предната общинска администрация. Ето защо съветникът изиска официално от общината актуалния списък.

Беливанов заяви от трибуната, че в него няма манипулация. Пеев обаче показа списък, който официално е разпратен в предния мандат на всички членове от комисията, определящи обектите на финансиране. Между двата списъка има разминавания. В този на общината е добавена сградата областна администрация за извършване на мерки по енергийна ефективност на стойност 800 000 лв., а са премахнати благоустрояване на вътрешноквартални пространства в кв. „Бадема“, детска площадка между улиците „Георги Кирков“ и „Асенова крепост“ на обща стойност 447 000 лв.

Отделно в сегашния списък на общината са намалени парите за саниране на многофамилни жилищни сгради от 1 260 000 на малко по-малко от 900 000 лв. Разликата в стойностите на обектите в двата списъка е точно колкото стойността на санирането на сградата на Областна администрация – 800 000 лв.

В общинския списък с резервните обекти пък е добавено благоустрояване на мястото около параклиса „Св. Трифон“ на „Кенана“. Според Пеев той въобще не в зоната за въздействие по тази програма. Съветникът поиска да знае кой от администрацията е виновен за тази манипулация в списъка, предоставен на МРРБ и как ще бъде наказан.

От пресцентъра на община Хасково заявиха след запитване на Haskovo.info, че списъкът, който те представят е единственият открит в администрацията при постъпването на новото ръководство. Той бил подписан от изпълняващия длъжността кмет по онова време Нели Станева.

Във връзка с изказване на кмета Добри Беливанов на пресконференция, че ул. „Изток“ в Хасково е била асфалтирана 3 пъти „по документи“ Пеев попита дали в общината има такива документи. Оказа се, че такива няма. Беливанов обясни, че е направил изказването под негативната емоция от сигнал на живеещите там.

Разразяващият се дебат между Пеев и Беливанов бе прекъснат от Йозджан Мехмед от ДПС, който предаде запитване от името на граждани, които настояват за изграждането на обществени чешми в града, които сега липсват. Той посочи като възможни места за чешми пред Дома на техниката, на входа на парковете „Кенана“ и „Христо Ботев“. По неговите думи разходите за това няма да са много големи. Беливанов отговори, че е възложил на ВиК да провери техническата възможност за възстановяване на съществуващи градски чешми.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

21 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
САМОТНИЯ БЕЛИВАНОВ
САМОТНИЯ БЕЛИВАНОВ
26.02.2016 16:41 16:41

БАЙ ДОБРИ БЕЛИВАНОВ ТАЯ РАБОТА КМЕТСКАТА ЗА ТЕБЕЛИ Е ?-ЗАЩО ТИ ТРЯБВАШЕ ПОЛИТИКА И ГЕРБ ТА ЛАМТЕШЕ ЗА ВЛАСТ,АМИ НЕ СИ ГЛЕДАШ ЗДРАВЕТО И ПЕНСИЯТА АМИ СЕ НАВИРАШ ТАМ КЪДЕТА СМАРДИ ЯКО!!!

тинче христинче
тинче христинче
27.02.2016 9:50 9:50

А кой дава списъците на БЕливано, отговарям пведнага хората на Георги Иванов. Хайде сега котешки каваци май нещо съботаж ми мирише!? БЕливано виж си хората, Иванов ти ги е наготвил. Не влезе ли в сила тая нова структура да си изат точно тия . Че там дето са списъците нямча един нов човек!!!!! Всички ас на ГЕОРГИ ИВАНОВ! Проба за скандал заложен от преди изборите

Г.иванов
Г.иванов
27.02.2016 10:47 10:47

А бе това алчно лайно г.пеев няма ли кой да му ….г.иванов му диктува какво да пита и говори защото точно узунджовеца знае какви бомби е заложил в общината и какви мръсотии е оставил след себе си. Айде точно тоя алчен лизач пеев ще защитава обществения интерес! Преди години като взимаше пари на ръка от фирми и институции за да не пише за тях мълчеше сега като му секнаха кранчетата стана най съвестния съветник. Смешник евтин! И тук въобще не става въпрос за това колко е добър Беливанов а за това колко мръсно човече е пеев. Да се знае!

читател
читател
27.02.2016 18:59 18:59

Пеев, досаден стана, вече и сесиите не ми се гледат, писна ми бе човек все теб да слушам и гледам, не ти ли омръзна?! Спри се, гледай си здравето, какво още искаш да ти мине през главата, че събираш негативна енергия? Искаш да се представиш за големия Робин Худ ли, и ти ли точиш зъби за политиката, че се правиш на много загрижен за народа?! Като махнете ГЕРБ от власт, кой ще дойде- БСП и ДПС, то друг няма. Видяхте ли бакиите на старата управа, харесват ли ви, че ревете за тях?

razmechtani
razmechtani
27.02.2016 19:28 19:28

locho e kato ste aut nali niama go Bai vi Georgi da mu lijite gazat i da mu nost=ite slonchtetata kupeni ot bitaka triabva da vi go zavrat otzad na vsichki vas balabar s bivchiat vi kmeto i onia Petio Teleto nai golemiat mu sluginaj revete ami red vi e ne go plioite Belivanov niama za kakvo da se hvanete zachtoto e chtesten chovecheca i ochte sam si vkarva darvata kajete sachtoto i za vachiat gospodar michoci jalki vsichki deto pichite vav forumite ste oblajeni ot onaia vlast s cenata na podmolnite vi deistvia i prodaljavate da zatrivate tozi grad ia sprete se vsichki ste v spisaka na voaiajat ot kartonenite lodki kam koito ste se zapatili.

Янко Митев
Янко Митев
27.02.2016 21:00 21:00

Не така Г Пеев е мъжко момче и готин пич Той ще Ви държи непрекъснато внапрежение

Трите хикса
Трите хикса
28.02.2016 12:50 12:50

Янко, много просташки разсъждаваш. Нито Г.Пеев е „мъжко момче“, нито е „готин пич“, както ти се изразяваш. И само ще ти кажа, че на теб ако ти се гледа мач при провеждането на общинските сесии, ние- гражданите, искаме да чуем нещо стойностно, а не някой да държи някого в напрежение, като на футболен мач. Кога Пеев стана защитник на интересите на гражданите? Отблъскващо е да гледаме само Пеев, как с дразнещ и поучителен тон непрекъснато се вживява в ролята на Робин Худ, както спомена и един друг гражданин. Той е жаден, горкия, за изяви от трибуна, сигурно репетира, като си въобразява , че ще се изкачи по -нависоко. Пък може и от неговото гнездо да „изскочи“ някой таралеж. Нали знаеш, нападението е най-добрата мярка за отбрана.

selyani
selyani
28.02.2016 13:05 13:05

samo selski k*rvi ostanahte v toya grad……………

Мичо
Мичо
28.02.2016 16:33 16:33

Значи, сградата на Областния е по-важна от междублоковите прастранства в „Бадема“ – квартал, където живеят хора!!! Явно, че краденето е по-доходно при сградата!

Анонимен
Анонимен
27.02.2016 8:42 8:42

Защо по тази тема
няма нито ред
в Хасково нет.

Стоимен Ставрев
Стоимен Ставрев
26.02.2016 21:11 21:11

Срамота! Да се вземат пари от междублокови пространства и детска площадка и да идат за областната администрация. Че какво й има толкова да се санира, айде моля ви се, трева не пасем, ясно е къде ще идат парите. как така цъфна администрацията изведнъж в новия списък. И какви са тези глупости, че била подписана от старото ръководство, силно се съмнявам Иванов да разпише пари за областната. Много лъжи

смърдящия
смърдящия
26.02.2016 20:44 20:44

Бат Янко пак кихаш не на място Да почвам ли пак сагата с челика житмата и брат ти

ДОН КИХОТ
ДОН КИХОТ
26.02.2016 16:47 16:47

МНОГО ОТ ПАРТИЯ ГЕРБ ,КАТО СЕ СРИНЕ ОТ ВЛАСТ СЛЕД 286 ДНИ ЗАЕДНО СЪС ВОЖДА СИ БОЙКО БОРИСОВ ЩЕ ИСКАРАТ В ЦЕНТРАЛНИЯ СОФИЙСКИ ЗАТВОР НА ТОПЛО ЗА ДОБРОТО СИ УПРАВЛЕНИЕ И ЧИСТИ БЕЗ КОРУПЦИЯ РЪЦЕ!!!!

286
286
26.02.2016 16:51 16:51

БОЙКО ЗАПОМНИ 286 ДНИ ИМАШ ВЛАСТ И СИ ЗАВИНАГИ АУТ КАТО КОБУРГА!!!

жорката
жорката
26.02.2016 17:01 17:01

Абе що ровите срещу вас си? не знам какво целите? Вашите хора подписали едни документи ,сега другите им виновни. Какво ли още ще излезе от тая община. Каквото е вкарала Нела станева в тоя списък това е, вас къде ви сърби не разбирам

555666
555666
26.02.2016 17:18 17:18

Еййй цялата администрация е сбъркана,а тия новите неуки некадърници!Ами то каквито директорите такива подчинените!А тези отворените дено плюят срещу Н.Станева и представа си нямат,че тези дето са в общината целият отдел да съберат и да тичат срещу нея не могат да я стигнат.Нямате го този капацитет!Жалки сте! Оправете си батаците след като ви изтече мандата ще се наложи да си заровите главите от срам!

345
345
26.02.2016 17:24 17:24

а в кой отдел има промяна в общината, тия подчинените на Нели Станева са си същите Дарина Колева, Снежана Стойнова, Венета Тенчева да продължавам ли? Целият отбор юнаци и юначини си е същият. Иванов спри си хората плюят срещу твоите си хора!!! То това е и проблема, че няма смени ако бяха ги очистили сега нямаше да е така.

revli
revli
26.02.2016 18:16 18:16

БЕливанов разкарай ги тия бъхли от тия отдели! кой на кого какво казал, преди те си знаят на теб ти дават един документ и е това , де да им знаеш бакиите. Хайде сега на това основание вземи ги разчисти че града пропищя от тия .16 години все едни и същи. Алоууу горните ко плюете кмета бил казал така ама бил сменил списъка, хайде сега да помислим кой сътвори това евентуално скандалче- вдига го човек от групата на Г- Иванов- Пеев- нъл тъй..а той от къде знае акво имало в списъка и какъв списък вади той??? Общината не му е давала нещо официално имаше ли печат на неговия??? ЧЕ то всеки може да напише един списък и да каже това е. Важи тоя с печата!

Petio
Petio
26.02.2016 19:41 19:41

Беливанов и колеги пулен смях

янко митев
янко митев
26.02.2016 19:50 19:50

Браво на автора! Най после истина.

Янко Митев
Янко Митев
29.02.2016 15:54 15:54

Не знам защо си писал от мое име но е вярно че Пеев им идва в повече. Не го очакваха…

Back to top button