Хасково

Правят нови кортове до „Юнак“, чакат Гришо след месец

КортовеСтартира изграждането на нови кортове и разчистването на площадката пред зала „Юнак“.

КортовеПредседателят на тенис клуб „Хасково 2015“ Йордан Йорданов заяви, че работата е стартирала в събота, ден след сесията на общинския съвет, на която бе гласувана наемна цена на три части от терена от по 120 лв. на година. Така на практика работата върху площадката е започнала преди решението на местния парламент да е влязло в сила и без строително разрешително.

КортовеЙорданов коментира пред Haskovo.info, че са се споразумели с общината да започнат работа, защото времето ги притиска. Идеята е до идната неделя да има изградени два корта, на които децата в клуба да изиграят турнир. През април пък в Хасково се очаква да дойде Григор Димитров. Това потвърди за Haskovo.info и неговият баща Митко Господинов, който е зам.-председател на клуба.

Потърсен за коментар кметът Добри Беливанов заяви, че за разчистването на площадката не е нужно издаването на строително разрешително. Отделно, това се прави за детско-юношеския спорт в Хасково, с който общината се ангажира. Кортове„С тези 120 лв. от наема общината няма да забогатее, така или иначе ще останат за спорта. Тази площадка там беше запусната, а сега ще се облагороди. Работата там се извършва в наша полза и за тяхна сметка„, допълни Беливанов.

Йорданов каза още, че инвестицията за новите кортове ще е за стотици хиляди. На първо време обаче тя ще е между 25 000 – 30 000 лв. лични средства. Вече са поръчани над 50 тона шамот. Предвижда се изграждането на 3 червени корта, един маломерен и два твърди корта с изкуствена трева. Ще се възстанови осветлението и най-вероятно ще се направи сондаж за вода, защото там няма и на първо време ще се използва водоноска. Трябва да се реши и въпроса със съблекалните, за които може да се използва част от зала „Юнак“. Трябва да се вдигне и оградата.

Haskovo.info припомня, че тенис клуб „Хасково 2015“ бе официално представен на 30 декември миналата година, като през зимата децата тренираха в зала „Спартак“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
PUTIN
PUTIN
28.02.2016 18:01 18:01

E hubavo e chte goniama bai vi Georgi Ivanov kolko li chteche da vi drapne za nego

Football
Football
28.02.2016 23:24 23:24

Ее, няма да се играят повече футболни мачове там …

Back to top button