Хасково

Енергото иска нови по-високи цени на тока от 1 юли

ИлюстрацияЕВН предлага нови по-високи цени на електроенергията за битови клиенти в Югоизточна България от 1 юли 2016 г.

Ако КЕВР одобри предложението на EVN България от 1 юли дневната тарифа ще се повиши д 2.3%, а нощната с 3.5%.

Съотнесено към месечната консумация на едно средно домакинство от 200 кВтч. дневна енергия и 70 кВтч. нощна енергия, стойността на месечната фактура на това домакинство би се променила с 1,23 лв. с включен 20% ДДС, т.е. от 49,13 лв. на 50,36 лв.

Калкулациите са направени при действащата средна цена от 106 лв. за МВтч, на която ЕVN България Електроснабдяване продава енергията на своите битови клиенти. Така средната продажна цена за битови клиенти, с включени надбавки и цени за мрежови услуги, без включени разходи за балансиране, без акциз и без ДДС, която се формира в предложението за промяна от 1 юли би се променила средно с 2,5%.

Ценовите предложения отразяват необходимите средства за развитие и поддръжка на електроразпределителната мрежа в Югоизточна България през следващия ценови период и разходите за обслужване на над 1,5 милиона битови клиенти, допълват от дружеството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button