Хасково

Дилър на дизайнерска дрога остава в хасковския арест

Мярка42-годишният димитровградчанин Атанас Вишанов бе оставен в ареста от Хасковския окръжен съд по обвинение в притежание и разпространение на дизайнерска дрога.

Вишанов е задържан на 26 февруари в Димитровград на път към спедиторска агенция. В него при извършен обиск са били намерени 26 плика с наркотично вещество. Опаковките са били готови за употреба и разпространение. При претърсване в апартамент в Димитровград, обитаван от Атанас, са намерени още полиетиленови пликове с белезникаво прахообразно вещество, електронна везна, листна маса и др.

При извършена химическа експертиза се е установило, че иззетото вещество е аналог на високорисково наркотично вещество, известно като ММВ – СНМINACA. То е било поставено в различни опаковки и съдове и е с общо тегло около 4200 грама. Предстоят допълнителни изследвания с оглед установяване и анализ на цялото количество иззето вещество. Според експертизата предмет на престъплението е химичен аналог на поставени под контрол синтетични канабиноиди.

Според адвоката на Вишанов обаче веществото не попада в списъка на аналозите на високорисковите наркотични вещества. Той посочи пред съда, че по същата причина в Бургас е бил разпитан и освободен работодателят на Атанас, който е латвийски гражданин.

Последният изпращал съставките на димитровградчанина, който смесвал прахообразното вещество с листата и чрез интернет и спедиторски фирми ги изпращал на клиенти в страната. Бизнесът бил много доходоносен.

Съдът обаче прие доводите на прокуратурата и остави в ареста Вишанов, като решението може да бъде обжалвано.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button