Хасково

Библиотеката при „Заря“ с празник за децата от „Любен Каравелов“

ЗаряБиблиотеката при хасковското читалище „Заря-1858“ организира празник под надслов „Честита Баба Марта!“ с участието на клоунът Фуфи и деца от ОУ „Любен Каравелов“.

Малчуганите се радваха на веселите клоунски приказни игри, анаграми и гатанки.

Разделени на три отбора: Бяла мартеничка, Червена мартеничка и Първото кокиче, децата участваха активно в надпреварата за разрешаване на трудните загадки и закачки, поставени им от Фуфи. Голяма изненада за всички бе пристигналото писмо на Баба Марта, в което пишеше: Заря„Мили малки палавници, всички чакате ме да закича с чудни мартеници детските ръчици. Преждите са бели и червени, да сте вие румени, засмени; здрави, силни, смели да растете. Всички близки с мартеници закичете и усмивки им дарете! Разбрах колко много знаете и явно много сте се трудили, браво! Сега се забавлявайте, защото детските усмивки са най-голямата радост за нас – възрастните!“.

В отговор участниците в празника разказаха сами Легендата за мартеницата и стихотворения за Баба Марта. И според обичая на 1 март, включващ палене на огън и изгаряне на сметта на двора, всички деца прескочиха символичната жарава.

За награда – мартенички грейнаха на детските ръчички и над площада полетяха бели и червени хвърчила.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button