Хасково

Министерството търси директор за хасковския театър

Ръководство, архивМинистерството на културата обяви конкурс за директор на хасковския театър „Иван Димов“.
 
Кандидатите трябва да са висшисти с магистърска степен в областта на изкуствата или хуманитарните науки. Професионалното направление да е театрално изкуство или филология, а като специалност може и арт мениджмънт.
 
Изисква се минимум 3-годишен професионален опит в областта на културата. Предимство е владеенето на западен език, квалификация по мениджмънт и компютърна грамотност.
 
Конкурсът се провежда чрез разглеждане на представените документи и концепции за развитието на Драматично-куклен театър „Иван Димов“ и събеседване.
 
Кандидатите подават документите си в министерството в срок от един месец.
 
Срокът за заемане на длъжността е 4 г.
 
Haskovo.info припомня, че от края на 2014 г. изпълняващ длъжността директор до конкурс е Елин Рахнев със заместник Стелиян Николов. Последният титуляр бе Боил Банов, който стана зам.-министър на културата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
OSAMA
OSAMA
02.03.2016 8:53 8:53

KYV E TOYA JIHADIST NA SNIMKATA?

никовски --заслужил артист
никовски --заслужил артист
02.03.2016 9:38 9:38

Изобщо има ли човек който да отговаря на горните изисквания в скапания ни град

гражданин
гражданин
02.03.2016 9:41 9:41

Кои са тия лица на снимката? Те ли представляват хасковския театър? Срам! Банов беше същия като тях, вечно махмурлия! В този наш град Хасково няма ли хора, които да станат и открито да заявят, че тази институция трябва да се управлява от образовани и културни наистина хора, а не като тези от снимката?!?!?!?! Да се опълчат на оня зам.министър Банов и да го пратят в историята, алчен и нагъл тип. Хасковлии , събудете се, изгонете от нашия театър тия простаци!!!!

Ива
Ива
02.03.2016 13:07 13:07

Може би това е епизод от театрална постановка. Може би…може би…

КАСАБАЛИЯ
КАСАБАЛИЯ
02.03.2016 13:40 13:40

МНОГО СТЕ ПРАВИ ДА ИСКАТЕ, ХАСКОВСКИ ДИРЕКТОР, НИЕ ГО ИМАМЕ.ВСИЧКИ ПОЗНАВАМЕ ЯНКО МИТЕВ.ЗА МЕН, ТОЙ Е ЧОВЕКЪТ.

просто аз
просто аз
02.03.2016 14:36 14:36

хора много се зле тва че не ходите на театър не ви дава правото да плюете хората първо не познавате нито един от тях още по жалко е че ги съдите по външния им вид а какво става с не съдете книгата по корицата лесно е да говорите от страни по добре като нямате кво смислено да кажете да не казвате нищо

театър
театър
02.03.2016 15:01 15:01

В Хасково има изключителни актьори, хора, разбиращи от театър. Нека се открие една широка дискусия по въпроса. В Хасково, убеден съм, има личности, които могат да управляват успешно институцията.
Кметството на Хасково също трябва да се включи в решаването на проблема. Защото липсата на добър директор в театъра е осезаема. Театъра в Хасково се управлява от една посредствена главна счетоводителка от кв. Болярово. Брат и Антон е събрал около себе си приятели по чашка и заедно със сестра си – счетоводителката злоупотребяват с финансите на хасковския театър. Наложителна е и незабавна финансова ревизия от страна на контролните органи. Това е срам за театъра. Минавам покрай сградата всеки ден и виждам дружинката на Онтон да смуче бири и разни други напитки.

Back to top button