Регион

„Любен Каравелов“ с кръводарителска акция за ударената от ток Марияна

ГараКръводарителска акция за 16-годишната Марияна, ударена от ток при селфи, организира нейното СОУ „Любен Каравелов“, съобщиха за Haskovo.info от училището.

Всеки може да дари кръв за момичето, което е с 51% изгаряния, в четвъртък от 9 до 14 часа във физкултурния салон на димитровградското училище. За целта там ще пристигне екип от пловдивски лекари.

Haskovo.info припомня, че инцидентът стана в събота на жп гара Север в димитровградския кв. „Марийно“. Тогава момичето се качи върху вагон и бе ударено от ток, течащ по жиците над нея.

Марияна бе откарана по спешност в Университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив, където й предстоят операции, за които са необходими кръв и кръвни продукти.

От училището допълниха, че специалисти провеждат образователна кампания сред децата с цел да им разяснят опасностите от подобни ситуации.

ВидеоВижте видео репортаж за инцидента

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
СТРАНДЖА
СТРАНДЖА
08.03.2016 17:25 17:25

АЗ ЛИЧНО СЪМ ДАВАЛ КРЪВ 4 ПЪТИ, НО В СЛУЧАЯ ВЪПРОСА Е ДАЛИ КАТО СЕ ДАДЕ КРЪВ НЯМА ДА СЕ СТИМУЛИРАТ ПОДОБНИ БЕЗУМНИ ПРОЯВИ И В БЪДЕЩЕ?

Back to top button