Хасково

Злато и сребро за информатиците на ПМГ

ИнформатициДва медала спечелиха информатиците на хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ от Зимните състезания по информатика във Велико Търново.
ИнформатициОт Хасково се състезаваха 7 ученици и всички те се представиха отлично. От ПМГ участие взеха Филип Андонов – 5 клас, Владимир Караилиев – 5 клас, Ралица Манолова – 10 клас, Александър Георгиев – 10 клас, Димитър Карев – 11 клас и Добрик Георгиев – 12 клас. В състезателния тим на Хасково е и Стоян Малинин от Свиленград, който е ученик в 7 клас в І ОУ „Иван Вазов“ и се обучава в школата по информатика на ПМГ.
 
Второ място и сребърен медал в състезателна група Е завоюва Филип Андонов. Това е първото му явяване на национално състезание и успя да пребори повече от 40 свои връстници.
 
ИнформатициПърво място и златен медал в състезателна група D с пълен брой точки спечели Стоян Малинин. В тази състезателна група битката беше още по-оспорвана – Стоян застана начело на 55 участници от цялата страна.
 
От гимназията пожелават на всички състезатели достойно представяне на ІІ кръг на олимпиадата по информатика и класиране за Национален кръг, чийто домакин ще бъде ПМГ.
 
Във Велико Търново взеха участие близо 200 ученици от цялата страна. Състезателите по информатика се определят на квотен принцип, а нивото на състезанията е изключително високо.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button