Хасково

51 100 контрабандни перли и коли, хванати на „Капитан Андреево“, продават от НАП

ПерлиПродажбата на 51 100 броя перли, както и 6,9 кг. злато и 2 кг. сребро във вид на бижута стартира НАП в началото на следващата седмица, съобщават от приходната агенция.

Изделията са отнети в полза на държавата след осуетени опити за контрабанда през граничен пункт „Капитан Андреево“. Някои от накитите са предоставени за продан на НАП и от Районен съд – Хасково.

Перлите, които тежат общо 2,4 кг. са в отделна група. Групирани по видове са и бижутата, сред които има пръстени, обеци, гривни, брошки, медальони и дори златни часовници. Огледите им стартират на 14 март, а подробностите по търга могат предварително да бъдат разгледани още от днес в интернет страницата на администрацията www.nap.bg в рубриката „Продажби“.

Агенцията по приходите продава тези дни и изгодно евтини автомобили. Това са 20 леки коли, един микробус и две ремаркета, всички отнети в полза на държавата, тъй като са били средство за извършване на престъпление. С някои от тях са пренасяни наркотици през границата и във вътрешността на страната, други са използвани за трафик на хора, трети – за кражба или контрабанда на стоки. Повечето автомобили са производство отпреди 2000-та година, но са в добро видимо състояние. Цените им обаче са изключително атрактивни – от 350 до 1500 лв. Има и по-нови, като „Citroen C5“ от 2008 г., оценен на 5950 лв. и „Mercedes Vito“ от 2004 г., който може да бъде купен за 7500 лв. Най-висока цена – 10 300 лв. е дадена на товарно ремарке от производствената гама на „ПРК – 2002“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button