Хасково

Обвинения след ревизията в Старческия дом на Кенана

ИлюстрацияНовото ръководство на Дома за стари хора в Хасково отправи обвинения към предишното. Те са на база проверки от „Социално подпомагане“ и финансовия контрол на общината.

Новата директорка Любка Евтимова, която встъпи в длъжност на 22 февруари заяви, че миналата година при управлението на Кина Койнарска са закупени 48 карти за мобилни телефони. Повечето от тях не били раздадени на персонала, а им се плащат такси. Отделно мобилният оператор е направил отстъпка към договора за 1850 лв. и вместо парите са дадени телевизор, лаптоп и смартфон. Последните не били заведени в счетоводството. Телевизорът бил открит в дома, но лаптопът и смартфонът не.

Новата директорка призна, че лично не е търсила за обяснения по проблемите Койнарска, а при сдаването на поста не е бил подписан приемо-предавателен протокол.

Haskovo.info потърси Койнарска, която потвърди, че между двете не е подписан протокол, защото нямало такава заповед. Тя заеви че телевизорът си е в дома, а малко след освобождаването й лаптопът и смартфонът са предадени в счетоводството.
Евтимова обвини Койнарска и че има издадени предписания, защото на диабетиците не се давала следобедна закуска, а на част от домуващите, които заплащали пълният размер на таксата, им се събирала по-ниска такса. От дома трябвало да въведат и по-стриктни правила за отчетност при съхраняването на пари от домуващите в касата.

Преди дни пък в дома пристигнала жена, която се представила за специалист по трудова медицина, която извършила две замервания без сключен договор и си поискала 720 лв. за свършената работа, допълни Евтимова.

За следобедната закуска на диабетиците, Койнарска коментира, че е препоръка, с която тя би се съобразила ако още е на поста, а за договора с трудовата медицина посочи, че той е щял да бъде сключен по-късно. Койнарска заяви, че всичко това й е „отровно“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Евгения
Евгения
09.03.2016 19:07 19:07

НОВАТА ДИРЕКТОРКА Я БОЛИ ЧЕ ПРЕДИ НЕЯ НЯКОЙ Е ЗЛОУПОТРЕБИЛ И ЗА НЕЯ НЯМА ДА ИМА ДАЛАВЕРА И ДА СИ ИЗБИЕ ПАРИТЕ КОИТО Е ДАЛА НА ДЕПУТАТКАТА ЕВ. АН. ОТ ГРОБ

сакскопир котски
сакскопир котски
09.03.2016 19:07 19:07

Доколкото си спомням Койнарска беше навремето директор на Тексим банк тя е достатъчно обиграна и добре познава игрите Предполагам ч„е е извършила достакомбинации които сега едва ли ще бъдат открити Навремето и съпругът и доктор по образование също бе уличен в някаква кражба Така че семейството е СЪВРЕМЕННО и живее с евроатлантическите ценности

МИРО ДОБРОВОЛЕЦА
МИРО ДОБРОВОЛЕЦА
09.03.2016 20:52 20:52

Не се притеснявайте г-жо Койнарска, аз ше ви нося цигари когато му дойде времето…

Анонимен
Анонимен
09.03.2016 21:23 21:23

А колко служители има тоя дом за да вземат 48 карти?
Прилича ми на поредната далаверка на мангала от Узунджово и противната директорка.

гражданин
гражданин
10.03.2016 11:35 11:35

Г-жа Койнарска никога не е била управител на „Тексимбанк“ клон Хасково, а на други банки- „Росексим“, „Инвестбанк“ и .т.н. Независимо от това е абсолютно излишно да се петни името и, с неща, които не са се случили. Така е лесно.Койнарска е изключително интилигентен човек, за да се занимава с простотии, смартфони, лаптопи и др. подобни. Перфекционист е и едва ли ще се занимава с подобни идиотщини.Така, че престанете уважаеми съграждани да търсите под вола теле.

Анонимен
Анонимен
10.03.2016 12:22 12:22

Да Би кажа, такива дребни и цигански схемички с карти и т. н., наистина ми приличат на циганиите на инж. Г. Иванов, защото той е много добър по мноооого големите далавери, обаче Ви гарантиран скъпи съграждани, че е и по ноооого, малките, цигански врътчици. Повярвайте ми. Много е вероятно въпросните карти да са раздадени на сложители и обкаръжение на въпросният инженер. Мога да Ви сподели много показателни, измекярски, подобни схеми на инженера, но ще навредя на хора на, които не искам. Той тогава просто ги заставяше.

Back to top button