Регион

32 дариха кръв за ударената от ток Марияна, сред първите бе класната й

АкцияОбщо 32 се включиха в кръводарителската акция за 16-годишната Марияна, ударена от ток при селфи, организирана от нейното СОУ „Любен Каравелов“ в Димитровград.

АкцияАкцията започна малко след 9 часа, когато пристигна екипът от Районен кръвен център в Пловдив и продължи до 14 часа.

Сред първите, които дариха кръв бяха учители от школото. Първа бе Надя Лазарова, преподавател по Информационни технологии и учител на пострадалото момиче. Малко след нея кръв дари и класната на Марияна Тинка Пейчева, която е учител по математика и каза, че иска да помогне с каквото може на своята ученичка.

Акция

Класната Тинка Пейчева

Кръв дариха и зрелостнички, сред които бе Мария Димова. Много деца също искаха да се включат в акцията, но за това, че са под 18 г. бяха върнати от лекарите. В кампанията обаче се включиха хора от града и от Хасково.

Haskovo.info припомня, че пострадалото момиче е с 51% изгаряния и е в Университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив. Инцидентът стана в събота на жп гара Север в димитровградския кв. „Марийно“. Тогава момичето се качи върху вагон и бе ударено от ток, течащ по жиците над нея.

Марияна вече е претърпяла две операции на ръката, като й предстоят още интервенции, за които са нужни кръв и кръвни продукти, съобщиха за Haskovo.info нейни близки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button