Хасково

Млад предприемач вижда и Хасково като алтернатива на София

ПМГИ Хасково може да се развива с бързи темпове като София, сподели младият и успешен предприемач Боян Бенев на среща с гимназисти от ПМГ „Боян Петканчин“.

ПМГУченици веднага го попитаха как това е възможно. Бенев отговори с примери. Преди няколко години в Пловдив е имало 450 – 500 IT-специалисти, а сега там са 5000. В Русе пък за 2 г. компютърните специалисти са се увеличили от 100 на 500, а във Враца една софтуерна компания вече променя бизнес средата там.

„Просто трябва някой да има смелостта да започне тук. Има много енергия в това да сте сред първите. Критичният момент е в първите година – година и половина, след което нещата започват да се получават“, окуражи младежите предприемачът.

ПМГБенев разказа за бизнес проектите си през годините досега, като на 16 г. регистрира първата си компания в Англия. През 2010 г. той решава да се завърне в България, където резултатите от работата му са по-видими. Днес той има IT-компания в София, в която работят около 40 специалисти. Те развиват български продукт за анализ на големи обеми данни. Вече е отхвърлил и две покани от Щатите, които са с по-голямо финансиране. Причината е, че Бенев иска да покаже, че български продукт може да се развие тук.

Бенев гостува по покана на Startup Club-а в гимназията, който бе учреден от Вера Петканчин, внучка на патрона на гимназията на 18 февруари. Петканчин е директор на оперативни дейности на Джуниър ачийвмънт в България, които се ангажираха да помагат да младите предприемачи в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тодор Митев
Тодор Митев
11.03.2016 9:17 9:17

Добра инициатива! Дано млади хора се вдъхновят!

Боян е супер пич, страхотно мислене, лично го познавам от к*рсовете, които съм карал при него, когато учих във ФМИ, СУ.

Браво, ПМГ!

Back to top button