Хасково

Инвеститорите да купуват без търг предлагат с наредба в Хасково

ИлюстрацияПриемане на Наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение предлага за сесията на 25 март кметът на Хасково Добри Беливанов.
 
Сред насърчителните мерки към инвеститорите, записани в Наредбата е и продажба на недвижим имот – частна общинска собственост, без провеждане на търг или конкурс, след оценка и решение на общинския съвет. Въз основа на решението кметът издава заповед и сключва договор с инвеститора.
 
Правата върху имотите могат да се прехвърлят или учредяват само ако размерът на планираната инвестиция с общинско значение като разходи за дълготрайни материални активи е над 5 пъти по-голям от пазарната оценка на имота. 
 
След представяне на сертификат за клас инвестиция кметът, селските кметове и наместниците в общината извършват административно обслужване на инвеститорите в срокове с една трета по-кратки от предвидените в съответните нормативни актове, е записано още в наредбата.
 
Haskovo.info припомня, че на февруарската сесия местният парламент възложи на кмета да сформира работна група, която да разработи проект за Наредба.
 
В друга своя докладна за предстоящата сесия Беливанов предлага изменение и допълнение на Наредбата за управление и стопанисване на гробищните паркове на територията на общината. Причината е, че гробищните паркове са публична общинска собственост. Така в наредбата вече ще е записано: Гробищните паркове се управляват и стопанисват от „Обреден дом“ ЕООД – Хасково, посредством неговия управител, който „след писмено съгласуване от кмета на община Хасково“, се грижи за съответните дейности. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button