Хасково

Хиляди контрабандни цигари и тютюн спипаха в Хасковско

Илюстрация11 080 цигари без бандерол иззеха димитровградските полицаи. Вчера те са провели операция по противодействие на контрабандата, съобщават от полицията.

В жилище и в хранителен магазин на ул. „Емилиян Станев“, собственост на 63-годишен мъж са открити безакцизните папироси от различни марки, иззети с протокол.

В хода на операцията е проверен и хранителен магазин на ул. „Нов живот“ в кв. „Черноконево“, стопанисван от едноличен търговец. В прилежащо към търговския обект помещение, в найлонови пликове е намерена ситно нарязана, изсушена жълто-кафява листна маса, с мирис на тютюн, като същата не е облепена с акцизен бандерол. След претегляне на листната маса на електронна везна е установено, че е с тегло от 1.800 кг.

Икономическите полицаи при ОДМВР-Хасково са конфискували 3000 безакцизни цигари и 2000 грама тютюн. Вчера те са проверили къща на ул. „Ятак“, обитавана от 35-годишна хасковлийка. В чанта са открити цигарите от различни марки, иззети с протокол.

Безакцизният тютюн полицейските служители са открили в дом на ул. „Георги Кирков“ в областния град, ползван от 33-годишен мъж. На двамата хасковлии са съставени актове.

Още 7500 папироси без бандерол са иззели и свиленградските служители съвместно с митническите си колеги на ГКПП „Капитан Андреево“. Цигарите са иззети след проверка на 10 автомобила и 15 лица, съставени са 4 акта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бачо
Бачо
12.03.2016 13:35 13:35

Както виждаме все в циганските махали – „Република“, „Черноконево“… Сигурно тия получават и помощи…

Back to top button