Хасково

Обучават 15 безработни момичета за помощник възпитатели в Хасково

Обучение15 безработни момичета на възраст до 29 г. се обучават от днес за помощник възпитатели в хасковската ОДЗ 3 „Незабравка“.

ОбучениеТе са подбрани за участие в обучението след интервю от Бюрото по труда.

Първите четири дни експертът от КНСБ-Хасково Стойчо Деликирев ще им преподава ключовата компетентност за работа в екип. След това всички ще получат сертификат и започва професионалната им подготовка в рамките на 300 часа. Лектори са Обучениеглавният експерт детски градини в общината Агавни Тахмезян и директорът на градината домакин Галя Милкова.

В края на обучението всички ще получат и сертификати за помощник възпитатели. Шест момичета ще останат на 3-месечен стаж в градината на минимална заплата, като някои може да заработят и за постоянно.

ОбучениеЕдна от най-младите в обучението е 20-годишната Мариета Митева, която завърши хасковската ФСГ „Атанас Буров“. Курсът ще изкарат и завършилите в Димитровград Стефка Мутева на 26 г. и Мария Гочева на 28 г. Всички споделиха, че обичат децата и работата с тях.

В началото приветствие отправи председателят на местната синдикална организация Василка Иванова. Момичетата получиха картички за добре дошли от ръководството на градината, почерпиха ги с пита и бяха поздравени с песен от деца от градината.

Обучението се организира по проекта „Шанс за работа 2016“ на КНСБ в партньорство с общината и Агенцията по заетостта.

Обучение  Обучение 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
,,,
,,,
14.03.2016 13:48 13:48

nikwi diplomi ne dawat .. twa ot buroto po truda .. ujas

az
az
14.03.2016 14:58 14:58

Ot kade znaesh

Анонимен
Анонимен
14.03.2016 18:38 18:38

Абе за това не се ли иска образование. Тия ще ни възпитават децата.
Кой глупак го измисли тва?
Възпитатели с 8-ми клас.!!!!!!

Ружа
Ружа
14.03.2016 19:18 19:18

До Гост – Да изисква се поне средно, но не се заблуждавайте помощник възпитател сега така се водят лелите в градините и яслите; Вярно преди няколко години всички лели изкараха к*рс подобен, но с лектори от Пловдивския университет и също така получиха диплом за двумесечно обучение за тази длъжност.

Анонимен
Анонимен
15.03.2016 11:25 11:25

Ружа, бъркаш за к*рса преди години. Беше два семестъра и се водеше по утвърдена от МОН програма.

Back to top button