Хасково

Над 4200 вече декларираха доходи, 80 на сто – по интернет

Илюстрация31 март е крайният срок за подаване на годишните декларации за корпоративни данъци от страна на юридическите лица, напомнят от офиса на НАП в Хасково.

Ако направят това по интернет, те имат право на отстъпка – 1 %, но не повече от 1000 лв.

Масово дружествата в Хасковска област декларират резултатите от дейността си пред НАП онлайн. Близо 80 на сто от подадените до днес годишни данъчни декларации са електронни – 3423 от общо постъпили 4239.

Ако подадат декларациите си по електронен път, също до 31 март, физическите лица пък могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация. Допълнително условие е да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия данък за довнасяне в срок до 3 май.

Срокът за подаване на данъчните декларации за облагане на доходите на физически лица за 2015 г. изтича на 3 май, тъй като 30 април е в събота, а 2 май е почивен ден – Великден. Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офисите на НАП.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button