Хасково

С 927 000 лв. ремонтират жп гарата в Свиленград

ИлюстрацияБлизо 927 000 лв. ще бъдат вложени в започналата рехабилитация на приемните здания на жп гара Свиленград.
Срокът за изпълнение е 100 календарни дни. Със строително-монтажните работи е ангажирана столична фирма, спечелила обявената обществена поръчка.

Пътническата гара Свиленград е построена през 1965 г. Сега се предвижда конструктивно укрепване и енергийно обновяване на сградата и благоустрояване на околните пространства съгласно работен проект, изготвен от екип с ръководител инж. Илия Илиев.

Ще се извърши подмяна на покривната хидроизолация и обшивки, на износените подови настилки и облицовки, ще се подобри работната среда и интериора. Предвижда се полагане на топлоизолация по всички външни стени, осигуряване и обезопасяване на сградата при евентуални пожари, монтиране на техника за видеонаблюдение, звукова и визуална информация. Обновената гара ще разполага с паркинг за пътници, с паркоместа за хора с двигателни затруднения. Озеленяване и места за отдих ще допълват екстериора.

Товарната гара Свиленград е изцяло новопостроена в рамките на изпълнявания проект „Реконструкция и електрификация на жп линия Пловдив – Свиленград – турска/гръцка граница“, припомня Haskovo.info.

Наскоро Националната компания „Железопътна инфраструктура“ определи фирмата, която ще изгради ветеринарно-дезинфекционна станция – миячен коловоз на граничната гара. Стойността на съоръжението е над 900 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button