Регион

Система за ранно известяване за горски пожари в Димитровград

ПроектиИзграждането на напълно автоматизирана система за ранно известяване за възникване на горски пожари на територията на Димитровград предвижда съвместен проект с турския Узункюпрю.

Днес кметът Иво Димов и кметът на Узункюпрю Енис Избилен подписаха Партньорско споразумение за кандидатстване със съвместен проект Превенция и намаляване на рисковете за околната среда чрез използване на иновативни средства – „ПРЕВЕНТ“. Изготвен съвместно с турската община за кандидатстване по Програма Интеррег за трансгранично сътрудничество България – Турция 2014-2020.

ПроектиАвтоматичната наблюдателна станция е високо-технологичен наблюдателен комплекс, разположен върху метални конструкции. Той включва функционално свързани електронни съоръжения и компоненти, обединени в единна система за наблюдение, охрана, мониторинг, анализ, комуникация и ранно известяване за неблагоприятни рискови събития.

Станцията има възможност за отдалечено наблюдение, управление, диагностика и рестартиране. Oсигурена e възможност за целогодишна работа при всякакви метеорологични условия. Радиусът на действие на всяка наблюдателна станция е не по-малко от 10 километра, като на това разстояние би следвало да се различава самостоятелен пожар с площ от 3,3 кв. м. Наблюдаемата зона на АНС е не по малка от 314  кв. километра. Системата предава видео и аудио сигнали до контролен пункт, който ще се намира в сградата на общината.

Вчера пък кметът Димов и областният управител на област Мерич, който е в административен регион Одрин Али Башак подадоха проекта, по който работят двете партниращи страни. По проекта „Интелигентен достъп до културата на Българо-Турското партньорство“ се предвижда изграждане на паркови пространства от двамата партньори. Ще се създаде и приложение за смартфони и таблети с детайлна информация за съществуващите туристически обекти на територията на двамата партньори.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button