Хасково

И Хасковско се включва в „Часът на Земята“

ИлюстрацияХасково, Димитровград и Любимец се включват тази вечер от 20:30 до 21:30 часа в световната инициатива „Часът на Земята“, съобщават от РИОСВ.
 
Тогава хората, които подкрепят инициативата, ще угасят осветлението в домовете си за един час. Знакови сгради у нас и по света ще притъмнеят и по този начин ще отправят послание за нуждата от незабавни мерки срещу изменението на климата.
 
Община Хасково и Туристическият информационен център и тази година участва в „Часът на Земята“. Тази вечер ще бъде изгасено за един час осветлението на монумента „Света Богородица“ и Камбанарията. Областна администрация Хасково също се включва в глобалната инициатива и по време на Часът на Земята ще бъде загасено фасадното осветление на сградата на Областна управа. Община Димитровград за поредна година ще се включи в инициативата и ще угаси уличното осветление на централния площад до сградата на общинската администрация. Община Любимец ще притъмни осветлението на кметството и читалище „Братолюбие-1884“.
 
Инициативата „Часът на Земята“ на една от най-големите природозащитни организации в света – WWF, е създадена, за да се противопостави на най-голямата заплаха, пред която се е изправяла някога нашата планета – промените в климата. В световен мащаб тя се провежда от 2007 г., а в България от 2009 г. Всяка изминала година привърженици й стават все повече. Акцията се основава на едно съвсем просто действие – всички светлини се изключват за един час. 
 
През 2015-а над 170 държави и 7000 града вече са част от инициативата не само с гасене на светлини, но и с реални действия за опазване на местните природни ресурси. Над 100 български града също се включиха  миналата година в „Часът на Земята“, като всички ключови сгради и институции загасиха светлините си за 1 час, за да бъде намалена поне за малко консумацията на електричество.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button