Регион

Гимназисти подариха на съученици обучение по уменията на 21 век

ПМГГимназисти от димитровградската ПМГ „Иван Вазов“ организираха за съученици обучение-семинар за някои от възможностите, които имат младите хора в България и Европа и уменията на 21 век.

ПМГЗрелостниците Кристина Кузева, Гергана Ганчева и Даниел Господинов, поканиха лектори, сред които Николай Кузманов, студент по право и Златка Димитрова, част от екипа на евродепутата Ева Паунова.

Целта бе младежите да се запознаят с възможностите, които предлага програмата Еразъм+.

ПМГДаниел разказа пред Haskovo.info, че вече се е възползвал от програмата. Гимназистът е бил в Хърватска за 10 дни по проект за предприемачество. Той обясни, че кандидатстването по множеството проекти, които предлага програмата, е достъпно и всеки може да се възползва от тях, като попълни формуляр на английски език и напише своята мотивация за участие.

Програмата е достъпна за млади хора от 18 до 30-годишна възраст.

Обучението бе организирано като проект в рамките на учебния предмет „Свят и личност“, като гимназистите са получили мотивация и от преподавателя си Тодор Тодоров, който днес почерпи за имения си ден.

 

ПМГ  ПМГ 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button