Хасково

Казанджиите се стягат за протест, планират блокада на границата

КазанджииСобственици на казани за ракия от Хасковска област ще се включат в националния протест в София на 30 март. Това стана ясно на днешната среща на казанджиите в Хасково.

Очакванията са за София да заминат 600 – 700 протестиращи от областите Хасково и Кърджали.

Протестът е заради провалените преговори с правителството за връщане на стария режим на закона.

КазанджииHaskovo.info припомня, че казанджиите заплашиха с национален протест от Хасково при провал на преговорите още на 23 февруари. Тогава те имаха среща в областния град с ръководството на Националното сдружение „Българска домашна ракия“.

В края на миналата година се проведоха два протеста на казанджиите в региона. Те скочиха срещу ограничението ракия да се вари само 6 месеца в годината и казаните над 500 литра да се лицензират като данъчни складове. Според тях решението на парламента е лобистко и е в полза на големите винзаводи.

Кметът на с. Тракиец и казанджия Красимир Бойчев заяви, че пряко засегнатите от новия закон казани в региона са над 120.  
След националния протест ще се решават следващите действия на казанджиите, които от сега планират блокади на магистралата и гранични пунктове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
МИТНИЧАР
МИТНИЧАР
22.03.2016 9:25 9:25

КАК СЕ СЪБРАХА 600 ПРОТЕСТИРАЩИ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ СА 150 КАЗАНА ЗА ОБЛАСТ ХАСКОВО И КЪРДЖАЛИ?

Back to top button