Хасково

Матурата остават ключ за ВУЗ-овете, има и студентски кредити до 15 бона

Борса24 родни университета се включиха в кандидат-студентската борса в хасковското читалище „Заря“, която ще продължи и във вторник.

БорсаВсички предлагат прием с оценките от матури, като сред изключенията са специалностите право, медицина и журналистика.

Интересът на абитуриентите в началото бе най-голям към СУ „Св. Климент Охридски“, ПУ „Паисий Хилендарски“ и Тракийския университет. Софийският има нова специалност – Религиите в Европа, а се запазва и приемът в откритата миналата година Хебраистика – иврит.

БорсаВ Пловдивския от тази година имат Мениджмънт на туристическия бизнес. Тракийският отново акцентира върху медсестрите и акушерките, за които има голям недостиг, като и тук е възможен прием с оценка от матура.

В Националния военен университет във Велико Търново също обявиха нови граждански специалности. Абитуриентката от ФСГ „Атанас Буров“ Деница Златева вече е решила да кандидатства там, но във военната специалност Разузнаване.

БорсаИ тази година на борсата има банков щанд, на който се промотират студентските кредити. Те се отпускат при облекчени условия, като не е задължително студентите да работят, като за погасяването могат да се използват заплатите на родителите. Максималната сума е до 15 000 лв. за 4 г., като студентът решава за какво да ги използва.

Абитуриентки от ФСГ споделиха, че вече са минали предварителните им изпити, като момичетата кандидатстват медицина, журналистика, информатика, начална педагогика.

На 21 март борсата ще е отворена до 18 часа, а на следващия ден от 9 до 14 часа.

Борса  Борса 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button