Регион

Харманли домакин на фестивала „Пусть всегда будет солнце“

Фестивал, архивВ деня на християнския празник Цветница Харманли ще бъде домакин на областния кръг на ежегодния фестивал „Пусть всегда будет солнце“.

Организатори са Движение Русофили, със съдействието на Министерството на образованието и науката, Синдиката на българските учители, Националния дворец на децата и фонд „Руский мир“.

Фестивалът, който има конкурсен характер, предлага възможност за изява на изпълнители на руска класическа или съвременна поезия, песни, танци, ученически духови оркестри и мажоретни състави. На сцената в Харманли се очакват деца от предучилищна възраст и ученици от 1 до 12 клас. Класираните на първо място се явяват на зоналния етап, а победителите в него – на заключителния етап през септември в Казанлък. В предишните издания на фестивала призови места са печелили ученици от СОУ „Пасиий Хилендарски“, ПМГ „Акад. Боян Петканчин“  – Хасково, Узунджово, Харманли.

Това информираха от областния съвет на Националното Движение Русофили в Хасково, наскоро учреден в присъствието на делегати от Димитровград, Свиленград, Любимец, Харманли, Симеоновград. Възстановена е и общинската структура на Русофили в областния град.

Новото областно ръководство, в който влязоха ексдепутатът Иван Илчев и преподавателката по руски език Екатерина Тодорова, се ангажира с въвеждане на пробна стипендиантска  програма за изявени ученици по руски и български. Приключва подготовката и подаването на документи на ученици, желаещи да продължат образованието си във вузове в Русия, а също така на стажанти – преподаватели по руски език.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button