Хасково

Д-р Георги Граматиков на научен форум в София

ИлюстрацияИзвестният историк д-р Георги  Граматиков ще вземе участие в националната конференция  „Етнологията на ХХI век – теория и практика“ в столицата.

Форумът е в памет на изтъкнатия български учен проф. Стоян Генчев, дългогодишен ръководител на секция „Традиционна духовна и социално-нормативна култура“ на Етнографския институт с музей при БАН. През последното десетилетие от своя жизнен път проф. Стоян Генчев е научен ръководител на петима докторанти, сред които и Георги  Граматиков.

Конференцията на 24 и 25 март цели да обобщи научното наследство на проф. Стоян Генчев в теорията и практиката на българската етнология, да привлече вниманието на българската общественост върху социалната значимост на тази наука.

Един от докладите на форума е посветен на теренни етноложки и краеведски изследвания, проведени в селища в хасковски регион.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button