Регион

Арестуваха петима иманяри край Хухла

ИлюстрацияПетима мъже са задържани за незаконни археологически разкопки в ивайловградското полицейско управление, съобщават от пресслужбата на полицията.

Вчера полицейските служители са получили сигнал за теренни разкопки в землището на село Хухла. С помощта на гранична полиция са задържани на място двама мъже на възраст 46 г. от с. Свирачи и 73 г. от с. Мандрица и трима гръцки граждани на 37, 43 и 75 г., които са извършвали изкопни работи и са търсили археологически обекти без съответното разрешение.

От мястото са иззети 3 металотърсача, 2 кирки, лопата и мотика. От последвалите процесуално-следствени действия в дома на мъжа от село Мандрица са открити множество антични вещи – 50 накита и 50 монети. Намерени са и различни по вид и калибър боеприпаси за ловно и гладкоцевно оръжие без съответните разрешителни и пресовка от взривно вещество.

Полицаите са конфискували и 3 ловни пушки и пистолет, които са притежавани законно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button