Хасково

Инвалиди се жалват от безкрайно чакане за ТЕЛК и занижени проценти

ИлюстрацияИнвалиди от Хасково са принудени да чакат повече от година за да се явят на експертна лекарска комисия.

Случаите са редица, признаха от хасковския ТЕЛК, като за последния ни алармира Адифе Алиева. Жената страда от катаракта на очите. При първото явяване на ТЕЛК са й определили 54% нетрудоспособност. След това процентите падат на 44% и 23.5%. В същото време състоянието й не се е подобрило и по нейните думи тя вече е развила вторична катаракта, въпреки изкуствените лещи.

„Обжалвах решението на комисията пред НЕЛК, които ми определиха дата чак за 8 май 2017 г. Това е безкрайно чакане, а оправданието е, че липсват лекари“, жалва се Адифе. Жената търси съдействие за по-ранна дата.

От ръководството на хасковския ТЕЛК признаха, че това не е единичен случай, но и лекарите тук са потърпевши от забавянията. Причината е, че при промяна на процента, те ще трябва да доплащат с лихвите, натрупани през това време. Друг пример е за пациент, който от март 2015-а има дата за май месец тази година, като така са поне още трима само в единия състав на тукашния ТЕЛК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ready
Ready
23.03.2016 17:04 17:04

Тогава за какво си изобщо ти отишъл да чакаш там.

Back to top button